Жули Гайе заведе два иска срещу списание Closer

20823
Жули Гайе заведе два иска срещу списание Closer
Снимка: Gettyimages

Френската прокуратура започна разследване дали списание Closer е нарушило правото на личен живот на актрисата Жули  Гайе заради снимките, придружаващи статията за интимната й връзка с президента Франсоа Оланд, съобщи агенция ДПА, цитирайки публикация в парижкия вестник "Монд"

Прокуратурата в Нантер, западно от Париж, се е задействала по наказателен иск на Гайе заради папарашка снимка, заснета докато тя е била в колата си. Тя бе публикувана в броя на Closer от 17 януари - седмица, след като списанието публикува първите си разкрития за връзката между президента и актрисата.

Любовницата на Оланд снимала два филма в България

Актрисата Жюли Гайе, за която неофициално стана ясно, че поддържа връзка с френския президент Франсоа Оланд, е снимала два филма в Бълг...

Според френския наказателен кодекс снимането на човек на частно място без неговото съгласие се наказва с до 1  г. затвор и глоба от 45 000 евро. Искът на Гайе се базира на претенцията й, че колата е частно място. 41-годишната актриса е подала и отделен граждански иск по повод първия комплект от снимки в броя на Closer от 10 януари, на които тя е заснета да пристига в апартамента, в който се твърди, че е се е срещала с Оланд. Този иск е за 50 000 евро морални щети и 4000 за разходи по делото, пише БТА. Въпросните снимки са направени на улицата, но се очаква Гайе да се аргументира, че те се отнасят до личния й живот.

Френските закони, охраняващи правото на личен живот, са едни от най-строгите в света. Президентът  Оланд изрази "тоталното си възмущение" след публикацията в Closer, но изключи възможността да съди списанието, чиито разкрития станаха причина той да се раздели със сегашната си приятелка, журналистката Валери Трирвильор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа