X
 
 

Кипър иска ЕС да санкционира тежко и реално Турция

1581 0
Кипър иска ЕС да санкционира тежко и реално Турция
Снимка: Getty Images/Guliver
Санкциите, които бяха разгледани вчера от постоянните представители на страните-членки на ЕС в Брюксел срещу Турция заради сондажите ѝ за газ край бреговете на Кипър, не са достатъчни. Това счита официална Никозия, пише гръцкото издание "Катимерини", цитирана от БГНЕС.

Медията припомни, че външните министри на ЕС се съгласиха, че може да се предприемат наказателни мерки срещу Турция заради нейните сондажи в териториалните води, за които претендират Република Кипър и Северен Кипър, която е призната само от Анкара.

Турция не се спира - втори кораб почва да сондира за газ при Кипър

Външното министерство на Турция съобщи, че вторият кораб за сондаж "Явуз" е пристигнал в Източен Кипър и започва да извършва сондажи з...

Евентуалните санкции включват прекратяване на диалога на високо равнище, както и на преговорите по споразумението за въздушен транспорт. Предприсъединителната подкрепа, която Турция получава като страна, която иска членство в ЕС, вероятно ще бъде намалена. През миналата година Турция е получила заеми от ЕЦБ на стойност 386 млн. евро.

Но за Кипър мерките, предложени в документа, са много общи и кухи, а критиците смятат, че не са включени конкретни ограничителни мерки.

Каква е позицията на САЩ и Египет - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...