X
 
 

Край на свободното придвижване на хора към и от Великобритания след Брекзит

9430 0
Край на свободното придвижване на хора към и от Великобритания след Брекзит
Снимка: iStock
Великобритания незабавно ще прекрати свободата на движение за хора от Европейския съюз след Брекзит на 31 октомври.

"Свободата на движение, както е в момента, ще приключи на 31 октомври, когато Великобритания напусне ЕС", заяви говорителка на „Даунинг стрийт“ 10, цитирана от БГНЕС.

Секретен доклад: При Брекзит без сделка - недостиг на гориво, храни и лекарства на Острова

Обединеното кралство може да се сблъска с недостиг на гориво, храни и лекарства и блокирани пристанища и летища, ако Лондон напусне Евр...

Правителството планира "по-строги правила" за хората, влизащи във Великобритания", като част от нова имиграционна политика на Острова.

"В момента се разработват подробности за други промени на 31 октомври за нова имиграционна система", заяви говорителката.

Промяната идва на фона на нарастващите опасения, че Великобритания ще напусне ЕС без сделка в края на октомври.

Всички 3,6 милиона граждани на ЕС, които вече са в страната, знаят, че трябва да кандидатстват за "постоянен установен статут" по схема на вътрешно министерство, започната от предишния премиер Тереза Мей.

Засега само около един милион са се сдобили с такъв статут, отчитат властите.

Даунинг стрийт 10: Парламентът не може да спре Брекзит без сделка

Британският премиер Борис Джонсън ще каже на Ангела Меркел и на Еманюел Макрон тази седмица, че парламентът не може да спре Брекзит без...

Още през януари правителството на Мей заяви, че ще прекрати свободното движение "възможно най-скоро" след Брекзит без сделка. Ще останат позволени посещения "само за преходен период" от граждани на ЕС във Великобритания.

Новият британски премиер Борис Джонсън заяви, че предпочита изпитана имиграционна система, но все още от „Даунинг стрийт“ не са разкрили подробности по новата политика, касаеща милиони граждани на ЕС.

Критиците, твърдят, че Джонсън се опитва да избегне парламентарния контрол върху променената си позиция към новите пристигащи. Също така те се опасяват, че тези, които вече са във Великобритания, могат да попаднат под действието на новите норми по грешка.

„Прекратяването на свободата на движение на 31 октомври ще доведе до масова дискриминация срещу потенциално над 2 милиона граждани на ЕС“, заяви лобистката група на the3million в Туитър, като нарече хода „необмислен“.

Британски министър: Брекзит без сделка ще струва 90 млрд. лири

Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд предупреди претендентите за председател на управляващата Консервативна партия, ч...

 

Actualno.com

Етикети: