Кралица Камила ще участва във филм за насилието срещу жени

889
Кралица Камила ще участва във филм за насилието срещу жени
Снимка: Getty Images

След дългогодишна кампания по въпросите за домашното насилие и насилието над жени кралица Камила ще участва в документален филм за домашното и сексуалното насилие.

Говори се, че 76-годишната кралска особа, която от години води кампании по тези въпроси, е била следвана от снимачен екип по време на редица неотдавнашни ангажименти като част от филма, който очевидно се прави от продуцентската компания Love Monday.

Според "Mail Online" документалният филм ще обхване "по-широка сфера на домашното насилие, изнасилванията и сексуалното насилие", но кралицата и нейната работа ще бъдат "силно застъпени". Новината за филма беше съобщена, докато Камила посещаваше във вторник (23 януари) специализиран център за подпомагане на жертви на насилие.

Още: Голям гаф: Кейт Мидълтън отказа да се кланя на кралица Камила

Кралица Камила и жертвите на насилие

Камила е посетила центъра "Gaia" на "Refuge" в Южен Лондон, който е специализиран в областта на насилието срещу жени и момичета. Това е една от първите служби в Обединеното кралство, която предлага единна точка за достъп на хора, преживели насилие и злоупотреба, и по време на посещението си Камила се срещна насаме с хора, преживели домашно насилие, които споделиха личните си истории и опита си от подкрепата на "Refuge".

Кралица Камила по време на посещението ѝ в центъра за защита на жертвите на насилие, снимка: Getty Images

Камила, която успокоява 75-годишния си съпруг крал Чарлз III, защото тази седмица му предстои операция на уголемена простата, говори по време на посещението и спомена за предишното си посещение в организацията "Безопасен живот" преди осем години, когато за първи път се е заинтересувала от работата в областта на подкрепата за жените.

Камила каза: "Мисля, че, както много хора в тази страна и по целия свят, аз със сигурност не знаех много за това насилие. Едва когато седнах и изслушах тези наистина сърцераздирателни истории, осъзнах колко ужасно е това и колко дълбоко е то. Спомням си, че тогава казах, че бих искала да направя каквото мога, за да помогна, и не съм сигурна, че съм направила много, но се опитвах да изляза навън и да говоря за това, да го превърна в нормална тема, за която хората могат да говорят, и да престана да го превръщам в тема табу - каквато беше в продължение на години. Най-вече поздравявам всички оцелели, които са в състояние да излязат навън, да говорят с мен, да говорят с всички и да разкажат на други хора за това, през какво са преминали, защото те ще спасят животи, като накарат други да говорят за проблемите", сподели кралската особа.

Още: Крал Чарлз III се скарал с кралицата Камила заради Хари

Камила е работила с няколко организации, за да разчупи табуто около домашното и сексуалното насилие, и е създала торбички за пране, които се раздават в центровете за сексуални посегателства в Обединеното кралство на жертвите след съдебномедицинска експертиза, съдържащи предмети като сапун и шампоан, предназначени да предложат утеха и грижа в ужасни моменти, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа