Кремъл: Случаят Навални е оркестриран с цел налагане санкции на Русия

1407
Кремъл: Случаят Навални е оркестриран с цел налагане санкции на Русия
Снимка: Screenshot/YouTube

Руското външно министерство отправи няколко коментара по делото на опозиционната фигура Алексей Навални, заявявайки, че цялата ситуация е оркестрирана за налагане на нови санкции срещу Русия.

Ръководството на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) е политически пристрастно, заяви външното министерство, цитирано от РИА Новости и Спутник.

Обискираха офиси на Навални, иззеха документи, техника и лични пари на сътрудник

Офисите на Алексей Навални - Навальный LIVE и на оглавявания от дисидента Фонд за борба с корупцията бяха обискирани в четвъртък. Това ...

„Всеки външен наблюдател, който не знае много за химията и неразпространението на химическо оръжие, естествено би си помислил, че всичко, което се случва, е представление, режисирано от непрофесионалист и целящо да наложи санкции на Русия, която остава ангажирана със своята позиция да не приема опити за натиск, които са против нейния суверенитет, международното право и здравия разум", заяви министерството.

Москва очаква Берлин да се съобрази с международното право и да започне да си сътрудничи по случая на Навални с Русия.

Кремъл се надява, че Германия няма да направи този случай изкуствено политически, тъй като вреди на двустранните отношения, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Изявлението идва час след като кабинетът на руския генерален прокурор заяви, че е получил отговор от Германия за Алексей Навални. Въпреки това, "нито един от въпросите на Русия не е получил съществени отговори", според говорителя на службата.

Русия е повторила искането си за повече информация за веществото, за което се твърди, че е открито при тестовете на Навални.

Путин:Лично разпоредих да се позволи на Навални да лети до Германия

Руският президент Владимир Путин заяви, че лично е възложил на прокуратурата да позволи на Алексей Навални да лети до Берлин за лечение...

Без обясненията на Германия Русия все още не може да направи окончателни заключения по ситуацията, тъй като в пробите на Навални, взети по време на хоспитализацията в Русия, няма следи от отровно вещество, каза прокурорът.

Според Сибирското бюро на транспортния отдел на руското вътрешно министерство, Навални е бил диагностициран с остър панкреатит, след като съпругата му е казала на руските лекари, че може да се е почувствал зле поради диета.

"Съпругата на Навални каза на лекарите, че съпругът й е ограничил приема на храна и е изпитвал дискомфорт след хранене в продължение на 3-5 дни и не е ял редовно.

Съпругата също така предполага, че диетата на пациента с цел отслабване може да е причинила припадъка му в самолета“, казаха от бюрото.

Припомняме, че Европейският съюз наложи санкции на шестима руски граждани, включително директора на Федералната служба за сигурност Александър Бортников.

ЕС въведе санкции срещу Русия заради случая Навални

Европейският съюз съгласува санкции срещу Русия заради отравянето на руския опозиционер Алексей Навални, съобщи „Дойче веле&rdquo...

В отговор руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ЕС действа неприемливо и че Москва може да прекрати диалога си с Брюксел. Москва се ангажира също да отговори със собствени реципрочни мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа