Кръщелницата на Путин следва висше образование благодарение на фалшификация

2675
Кръщелницата на Путин следва висше образование благодарение на фалшификация
Снимка: Getty Images

Кой е баща ти и кои са приятелите му има особено значение и за теб по нашите ширини, а и не само. В Русия е същото – особено ако баща ти е кумец на Владимир Путин.

Такава е ситуацията с дъщерята на Виктор Медведчук. Той, заедно с 55 пленени от украинската армия руски военни, бяха разменени за общо 215 души, защитавали "Азовстал", включително командирите на полка "Азов", начело с Денис Прокопенко (Редис), както и 10 чужди граждани, воювали за Украйна. Къде е Медведчук сега, не е известно. Въпреки това "Медуза"*, съвместно с Университетската лаборатория за прозрачност (проект, основан от експерти, изучаващи корупцията в Руската федерация), установяват, че семейството на Медведчук вероятно вече живее в Москва - съпругата му Оксана Марченко и 19-годишната им дъщеря Дария.

Яхтата на кумеца на Путин за 200 млн. долара вече е собственост на Украйна

Яхта на стойност 200 млн. долара, собственост на кумеца на Путин Виктор Медведчук, ще бъде продадена на търг, а парите от продажбата ще...

Оксана е трета жена на Медведчук, а Дария е най-малката му дъщеря. Владимир Путин е кръстник именно на Дария. Тя изглежда е в Москва още от 2021 година и учи във Висшето училище по икономика в руската столица от 31 август, 2021 година. Дария следва "Стопанско управление" като чуждестранен студент. Как обаче се случва това?

Според информацията на сайта на образователната програма „Бизнес мениджмънт“ заявления за прием в рамките на тази квота се приемат до 14 август, а договорите за предоставяне на платени образователни услуги се сключват не по-късно от 28 август. В същото време в началото на 2022 г. Виктор Медведчук каза, че Дария е постъпила в Женевския университет и планира да замине за Швейцария, но визата ѝ е била анулирана два дни преди обучението. Оказва се и, че Дария не е минала задължителен летен изпит за влизане във Висшето училище по икономика, като е предоставила медицинска бележка – само че според разследването на "Медуза" тя е фалшива. Нещо повече – от висшето учебно заведение са проверили дали бележката е истинска и знаят, че не е. Само че проверилият администратор моментално бил заплашен да си мълчи.

Дария Медведчук не е сама – още двама студенти, украински граждани, са като нея. И двамата са синове на близки на Виктор Медведчук. И тримата са пратили нови документи, които уж потвърждават фалшивите медицински бележки – само че от клиниката, в която уж са били, отричат това да се е случвало. А според вътрешните правила на висшето учебно заведение тримата излъгали трябва да бъдат изключени - и до днес това не се е случило. Няма и официален коментар за медиите от страна на ВУЗ-а.

* Meduza или "Медуза" е интернет издание, създадено от бившия главен редактор на Lenta.ru Галина Тимченко през 2014 година. Публикува материали на руски и на английски език. Редакцията е ситуирана в Рига, Латвия. На 23 април 2021 година "Медуза" е включена в списъка с чуждестранни агенти от руското правосъдно министерство. На 2 март 2022 година Роскомнадзор блокира сайта на изданието заради "целенасочено систематично публикуване на информационни материали, съдържащи лъжлива информация, относно същността на специалната военна операция на територията на Украйна..."

Кумът на Путин има активи и в България: История за задкулисието в Украйна

Съдът в Лвов съобщи днес (14 април), че е замразил движимо и недвижимо имущество на кума на Путин Виктор Медведчук: 26 коли, 30 парцела...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com