Кюрдски демонстрации в Западна Европа

4801
Кюрдски демонстрации в Западна Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

Няколко хиляди души участваха в Кьолн, Германия, и в Брюксел в протестни демонстрации заради турските въздушни удари срещу партизаните от ПКК (Кюрдската работническа партия), предаде АФП.

В отговор на национален призив, отправен от 50 организации, повече от 5000 демонстранти преминаха по центъра на Кьолн, за да кажат "Не на войната!", съобщава БГНЕС.

Диарбекир се подготвя с танкове и войници за очаквани демонстрации

Танкове и войници са разположени по улиците на град Диарбекир. Той е населен компактно с кюрди, съобщиха турски медии. Подсилени са и ...

Ще е жалко за Турция и региона, ако националният мирен процес се провали заради конфликтите в Близкия изток, заяви министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за германски вестник.

В Брюксел протестиращите бяха доста по-малко. Събрали се по призива на Националния конгрес на Кюрдистан – политическото крило на ПКК – те носеха портрети на основателя на ПКК Абдулах Йоджалан и скандираха : "Къде си Европа? Турция ни убива!" Демонстрантите отдадоха почит на 32-те жертви на атентата в Суруч на 20 юли, който постави началото на цикъла бойни действия между кюрдските партизани и турската армия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com