Лиз Тръс обеща да изведе Обединеното кралство от бурята

1675
Лиз Тръс обеща да изведе Обединеното кралство от бурята
Снимка: Getty images

Новият британския премиер Лиз Тръс обеща да изведе Обединеното кралство от бурята и каза, че нейните три приоритета ще са икономиката, енергийната криза и общественото здравеопазване. Тя увери в първата си официална реч, след като зае премиерския пост, предаде БТА. 

Тръс освен това благодари на предшественика си Борис Джонсън за свършената работа. "Той постигна Brexit, ваксинацията срещу COVID, противопостави се на руската агресия. Историята ще види в него един изключително последователен премиер", заяви Тръс. Тя допълни, че за нея  е чест да поеме отговорността, свързана с премиерския пост, в такъв жизненоважен момент за страната.

Лиз Тръс вече е министър-председател на Обединеното кралство

Лиз Тръс официално стана новият министър-председател на Обединеното кралство. Тя беше назначена от кралица Елизабет II по време на ауди...

Тръс говори пред "Даунинг стрийт 10", след като се завърна от Шотландия, където бе назначена официално на поста от британската кралица Елизабет Втора.

Тръс обеща растеж на икономиката, отдаване на приоритет на произведеното в Обединеното кралство и превръщането на британския народ в една амбициозна нация, но призна, че страната се сблъсква със силен глобален насрещен вятър заради COVID пандемията и войната в Украйна.

Великобритания преживява най-голямата криза с цените от десетилетия насам. Инфлацията е над 10 процента, а енергийните цени нарастват както за бизнесите, така и за домакинствата.

"Сблъскваме се със силен глобален насрещен вятър, причинен от ужасната война на Русия в Украйна и от последиците от COVID. Сега е време да се захванем със справянето с проблемите, които връщат Великобритания назад. Ние трябва да построим пътища и жилища и да изградим широколентов достъп до интернет по-бързо. Ние се нуждаем от повече инвестиции и от извършване на повече невероятна работа във всеки град от нашата страна. Ние трябва да намалим бремето върху семействата и да помогнем на хората да изживеят живота си", заяви тя. Тръс обеща и изграждането на болници и училища. Новият премиер призна, че всичко това няма да е лесно, но добави: "Ние можем да го направим".

Изборът на Лиз Тръс за премиер доведе до язвителни реакции от Москва

Руски политици и медии се наредиха на опашката, за да порицаят следващия министър-председател на Великобритания Лиз Тръс, като прогнози...

"Ние ще превърнем Великобритания в една амбициозна страна с високоплатени работни места, сигурни улици и място, на което за всеки навсякъде да има възможностите, които той заслужава. Първо, ще направя така, че Великобритания да заработи отново. Имам смел план за икономическия растеж чрез намаляване на данъците и реформи. Ще намаля данъците, за да възнаградя усилената работа и да стимулирам оглавяван от бизнеса растеж и инвестициите. Ще направя реформи в името на  моята мисия да накарам Обединеното кралство да заработи отново, да строи и да расте отново", заяви Тръс.

"На второ място аз ще се справя с енергийната криза, породена от войната на Путин. Ще предприема действия тази седмица за справянето с енергийните сметки и гарантирането на нашите бъдещи енергийни доставки", каза още тя. Тръс увери, че ще положи всички възможни усилия хората да не трябва да плащат енергийни сметки, които не могат да си позволят. 

"Трето, аз ще направя така, че за хората да има прегледи при лекари и да получават услугите на националната здравна служба, които заслужават. Ние ще направим така, че нашата здравна система ще си стъпи здраво на краката", каза Тръс.

Според нея чрез напредък по трите приоритета, обявени от нея, страната ще излезе на пътя на дългосрочния успех. Тя подчерта, че страната не трябва да се обезкуражава от предизвикателствата, пред които е изправена. "Колкото и да е силна бурята, аз знам, че британците са по-силни. Нашата страна е съставена от хора, които постигат нещата. Ние имаме огромни запаси от талант, енергия и решимост. Вярвам, че заедно ние можем да преминем през бурята. Ние можем да възстановим икономиката ни и ние можем да станем модерната бляскава Великобритания, която аз знам, че можем да бъдем." "Това е нашата жизненоважна мисия - да гарантираме възможност и просперитет за целия народ и бъдещите поколения. Решена съм да го постигна", заяви накрая Тръс.

Лиз Тръс е новият премиер на Великобритания

Лиз Тръс е новият премиер на Великобритания, решиха членовете на Консервативната партия. 47-годишната министърка на външните работи на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа