Лява група в ЕП събира подписи за отстраняването на Юнкер

11784
Лява група в ЕП събира подписи за отстраняването на Юнкер
Снимка: Getty Images/Guliver

Лявата група в Европейския парламент „Европейски обединени леви/Северна зелена левица” (GUE/NGL) започна да събора подписи на евродепутати за внасянето на предложени срещу Европейска комисия водена от Жан-Клод Юнкер заради участието му в широко разпространеното избягване на данъци по времето, когато е бил премиер на Люксембург, съобщава EurActiv.

В публикувано във вторник комюнике групата в Европейския парламент „Европейски обединени леви/Северна зелена левица”, състояща се от 52 членове от 14 държави, заявява, че търси възможно най-широка подкрепа от останалите политически групи за събирането на 76 подписа на евродепутати за прокарването на предложението.

Юнкер отрече да има вина за Люксембург - скандала

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отрече лична вина или конфликт на интереси във връзка с продължаващия скандал "Люк...

Все пак от групата уточняват, че няма да приемат подписите на крайнодесните евродепутати, желаещи да дадат подкрепата си.

Председателят на „Европейски обединени леви/Северна зелена левица” Габи Цимер каза, че скандалът „Люклийкс” е само „един много ясен пример за одобрението на европейските правителства към „законното” избягване на данъци”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com