Лукашенко за повторни избори: Беларус ще загине като държава (ВИДЕО)

5718
Лукашенко за повторни избори: Беларус ще загине като държава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Беларус ще загине като държава, ако се съгласи да проведе повторни избори. Това заяви президентът на страната Александър Лукашенко, изказвайки се на митинг в своя подкрепа в Минск. Информацията предаде TACC, цитирана от агенция "Фокус".

Лукашенко заяви, че не е съгласен с факта, че президентските избори в страната са фалшифицирани. "Не може да има измама при изборите с резултат от повече от 80%", каза той на митингa в Минск. "Стоя тук, както пред Бога. Изборите се проведоха. Ръководството на НАТО ни призовава да проведем нови избори", напомни той. "Ако следваме тяхното ръководство, ние ще загинем като държава", посочи Александър Лукашенко.

Лукашенко: Не ми трябват международни посредници

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му няма нужда от международни посредници за разрешаване на ситуацията въ...

„Литва, Латвия, Полша и за съжаление, нашата скъпа Украйна, нейното ръководство, ни заповядва да проведем нови избори“, продължи Лукашенко. Ще загинем като държава, като народ, като нация. И не забравяйте – вие съсипвате не Лукашенко, съсипвате първия президент. Това ще бъде началото на вашия край. Винаги, както в Украйна, както и в други страни, винаги ще коленичите и ще се молите на неизвестно кого", смята президентът на Беларус.

"Те (опозицията - бел. ред.) ми казват – махай се. Това въобще не е въпрос. Аз не стоя тук, защото здраво съм се хванал за властта“, продължи Лукашенко. „Президентите идват и си отиват, ОМОН (специализирана полицейска част в Русия - бел. ред.) - също. Нека седнем на площада, да оставим престъпниците и бандитите. Няма въпрос. Но те ще откъснат децата ни. Те се стремят към властта!"

"Помислете! Времето е дошло! От вас зависи!", обърна се президентът към публиката. "Не можете да изградите бъдеще върху пепелището. Внимавайте за Беларус. Тя принадлежи на нашите деца и внуци", призова държавният глава.

Кремъл: Проблемите в Беларус ще се решат бързо

Президентът на Русия Владимир Путин и неговият беларуски колега Александър Лукашенко се съгласиха в телефонно обаждане, че "проблемите"...

Действащият президент заяви, че няма да позволи на страната да бъде „предадена“, дори и да умре. "Ние сме я построили с вас - с всички трудности, с всички недостатъци - красива страна. На кого решихте да я дадете? Ако някой иска да предаде страната, даже и когато съм мъртъв, няма да го позволя", каза още той в емоционалната си реч.

Междувременно хиляди жители на Минск поискаха нови избори и се събраха на мегамитинг, предаде ДПА. Те отбелязаха с кратко мълчание паметта на протестиращия, които загина по време на демонстрациите миналата седмица срещу спорните резултати от президентските избори, които според мнозина са били фалшифицирани.

Как ще приключи политическата криза в Беларус - повече по темата четете в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Втори руски самолет с ракети е бил принуден да обърне след свалянето на Ту-22М3 (ВИДЕО)

Чувство на несигурност: Руснаците отмениха парада в Крим за 9 май

За първи път: Украинските ВВС унищожиха руски бомбардировач Ту-22М3 (ВИДЕО и СНИМКИ)

Наченки на истерия в Русия: Кръгът "Тръмп" иска Украйна да спечели (ВИДЕО)

След поредната руска атака: Жертви в Днепропетровск, включително деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

ЕС и Великобритания преговарят за по-лесно движение на хора

Нова нощ, нова руска атака с дронове и ракети срещу Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com