Макрон: Имам доказателство, че Асад използва химическо оръжие

1944
Макрон: Имам доказателство, че Асад използва химическо оръжие
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският президент Емануел Макрон заяви, че има неопровержимо „доказателство” за това, че режимът на Башар Асад е използвал химическо оръжие.

”Време е да избираме", заяви той по време на телевизионно интервю за френската телевизия TF1. „Имаме доказателство, че химически вещества са били използвани, или поне хлор, и са били използвани именно от режима на Асад” заяви Макрон.

Франсоа Оланд: Можех да победя Макрон, но не исках

Бившият френски президент Франсоа Оланд представи книгата си снощи по France 2, която от днес е в книжарниците. В нея той защитава резу...

Френският президент допълни, че е поддържал ежедневен контакт с американският президент, за да решат как да отговорят на атаката в Дума. ”Време е да изберем, когато отсъждаме, дали да бъдем най-полезни или най-ефективни. ”

Макрон, според когото използването на химическо оръжие в Дума е пресякло „червената линия”, смята, че Сирия трябва да премахне „режима, който е способен да използва химически оръжия”.

Но също така повтори, че би желал да се избегне „ескалация” на напрежението, предаде БГНЕС. „Франция в никакъв случай няма да позволи ескалация на напрежението или каквото и да е действие, което може да навреди на регионалната стабилност. Но и не можем да допуснем управлението на режим, който смята, че може да се гаври с международните закони по най-ужасния начин”, заяви той.

В интервюто си Макрон подчерта, че Франция ще продължи да противодейства на тероризма до неговото изкореняване. Той отбеляза, че една от главните цели на Франция в Сирия е „борбата с тероризма, в това число и в рамките на международните усилия“.

Макрон ще посети Русия през май

Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон обсъдиха по време на телефонен разговор предстоящата визита на френския...

„Ние сме представени в международната коалиция, която води борба против терористичната групировка „Ислямска държава““, каза Макрон. „Това е нашата главна задача и ние ще вървим до край в изпълнението й с коалицията“.

Друга важна цел за Париж по думите на Макрон е гарантиране на „спазването на международното право в Сирия“. По неговите думи Париж никога няма да допусне ескалация на положението в Сирия и поставя като своя основна цел осигуряването на максимална стабилност в региона. Макрон отбеляза, че „днешният свят е хаотичен, и това е неприемливо“. „Максималната стабилност в този регион е наш приоритет. Франция никога няма да допусне ескалация на ситуацията“, каза президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа