X
 
 

Макрон заради жалейка за малки пенсии: Спрете да се оплаквате

990 0
Макрон заради жалейка за малки пенсии: Спрете да се оплаквате
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Франция Емануел Макрон призова сънародниците си да престанат да се оплакват, предаде БГНЕС по информация на АФП.

Макрон направи коментара по време на посещение в село Коломбе ле Дьоз Еглиз в североизточната част на страната, където е погребан Шарл дьо Гол.

Външният министър на Франция подаде оставка, Макрон я прие

Президентът на Франция Емануел Макрон прие оставката на министъра на вътрешните работи Жерар Коломб, се казва в официално изявление от ...

Местен пенсионер се оплака на Макрон от малката си пенсия, на което той отговори, че генерал Дьо Гол имал следното правило: "Свободен си да говориш всичко, но не и да се оплакваш. Смятам, че генералът е напълно прав. Страната ни щеше да бъде различна ако всеки спазваше това правило", заяви настоящият френски държавен глава.

"Не осъзнаваме колко големи късметлии сме. В тази страна виждаме все повече и повече възрастни хора в добро здраве", продължи Макрон.

Лидерът на "Националния съюз" Марин Льо Пен не пропусна да вземе отношение. "Тези, които се оплакват, не го правят за забавление, а защото са жертва на непрекъснатото повишение на данъците и повсеместната несигурност", написа тя в Twitter.

Експерти припомнят, че в бюджета на Франция за 2019 година се предвижда допълнително ограничаване на разходите за пенсии и социални помощи.

Среща между Макрон и Меркел - без подробности за дневния ред

Среща в петък, 7 септември, между френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел в южния френски град Марсилия, б...

Actualno.com

Етикети: