Меркел и ГСДП започват преговори за коалиция

33406
Меркел и ГСДП започват преговори за коалиция
Снимка: Getty Images / Guliver

Партията на Ангела Меркел и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) се съгласиха да започнат формални преговори за съставяне на коалиционно правителство, съобщават немските медии.

Въпреки победата си на изборите, партията на канцлера Ангела Меркел не може да сформира самостоятелно правителство. На третия предварителен кръг консултации днес в Бундестага Християндемократическата партия/Християнсоциален съюз, и Германската социалдемократическа партия постигнаха съгласие по повечето спорни точки.

Германската опозиция възмутена от дарение на BMW за Меркел

Дарение на един от най-големите акционери в автомобилния концерн БМВ - семейство Квандт, за консервативната партия на Ангела Меркел, пр...

Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел, баварският му съюзник от Християнсоциалния съюз (ХСС) и лявоцентристката ГСДП ще препоръчат официално на партийните си комитети започването на преговори за съставяне на правителствена коалиция.

Споразумението идва два дни, след като еколозите от Зелената партия отказаха да водят нови преговори с консерваторите на Меркел, посочвайки непреодолими различия. Така ГСДП остана единствената партия, която може да управлява с канцлерката в третия й мандат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа