Михаил Саакашвили и още 35 души са обявени за персона нон грата

31141
Михаил Саакашвили и още 35 души са обявени за персона нон грата
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и други 35 граждани на Грузия, САЩ и Германия, обвинени за "дестабилизиране" на ситуацията в Украйна, бяха обявени за персона нон грата. Това заяви пред руския вестник "Комерсант" депутат от управляващата Партия на Регионите.

Членът на Върховната Рада Олег Царев посочи, че министерството на външните работи и украинските специални служби (SBU) са удовлетворили неговата молба да се забрани влизането в Украйна на 36 души, за които "има подозрения, че съветват украинската опозиция как да дестабилизира ситуацията в страната".

Украинският вицепремиер не споделя мнението на премиера Азаров за кредит от МВФ

Украйна ще продължи преговорите с Международния валутен фонд (МВФ) за възобновяване на кредитирането, предаде БГНЕС. "Нужен ни е кред...

На въпрос на АФП говорителят на украинското външно министерство Васил Зварич заяви, че е в течение на молбата на депутата Царев и че решението е взето от SBU.

"Нямам информация за решението на SBU. Не съм виждал списъка на нежеланите лица", посочи той пред агенцията, която обаче не успя да се свърже със службите за сигурност. "Все по-честите посещения на чуждестранни специалисти при протестиращите будят безпокойство и се превръщат в заплаха за националната сигурност", подчерта депутатът Олег Царев.

По-рано днес стана ясно, че Украйна е получила 3 милиарда долара в рамките на спасителната финансова помощ, която бе отпусната от Русия миналата седмица, предаде AFP.

На 24 декември Украинската национална банка е получила първия транш от руския заем за Киев на стойност 3 милиарда долара, обявиха от службата на украинския премиер Николай Азаров.

Украйна ще подпише споразумение с ЕС, но при по-изгодни условия

Украйна ще подпише Споразумение за асоцииране с ЕС, но при по-изгодни условия. Това каза в петък ръководителят на украинското правител...

На снимката: Михаил Саакашвили

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа