Мишустин обяви промени в правителството

3122
Мишустин обяви промени в правителството
Снимка: Getty Images

Ръководителят на Федералната данъчна служба (ФДС) на Русия Михаил Мишустин, чиято кандидатура беше предложена от руския президент Владимир Путин за премиер, каза че са предвидени промени в новото правителство. Той съобщи това на среща с фракцията "Единна Русия" в Държавната дума.

"Мишустин каза, че ще обсъжда, включително с фракции, кандидати за министерски позиции. Той заяви, че ще има промени в състава на новия кабинет", каза лидерът на „Единна Русия“ Сергей Неверов.

Павира ли Путин пътя си към пожизнената власт?

Анализ за оставката на правителството в Русия и новият премиер Михаил Мишустин бе публикуван в британския "The Times". Ето какво гласи ...

Също така, ръководителят на ФДС посочи националните проекти и дигиталната икономика сред приоритетите в своята работа като ръководител на кабинета на министрите.

Президентът Владимир Путин вчера предложи редица изменения в Конституцията на Руската федерация. По-конкретно, той обяви прехвърлянето на Държавната дума на правото да одобрява кандидатурите на премиера и на вицепремиерите и министрите.

След подадената оставка на досегашния премиер Дмитрий Медведев, президентът на Русия представи в Държавната дума кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за министър-председател. Държавната дума разглежда кандидатурата на Мишустин днес, като преди пленарното заседание ръководителят на Федералната данъчна служба се среща последователно с всичките четири фракции.

Мишустин каза още, че ако бъде одобрена кандидатурата му за премиер, той на първо място ще се заеме с премахването на бариерите пред бизнеса.

"Най-важното е да се премахнат бариерите пред бизнеса, да се намалят разходите. Във всички случаи предстоят съществени разговори с бизнеса", каза Мишустин на среща с депутати от фракцията "Единна Русия" в Държавната дума.

Държавната дума на Русия ще разгледа утре кандидатурата на Мишустин за нов руски премиер

На пленарно заседание Държавната дума ще разгледа утре, 16 януари, кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил М...

"Това са най-важните въпроси, които ще разгледам още в първите дни", добави той.

На среща с фракцията на Комунистическата партия изключи въвеждането на облекчение на данъка върху доходите на физическите лица, обещавайки целева помощ за бедните руснаци.

„Мишустин възнамерява да подпомогне 20 милиона в крайна нищета. Той каза, че няма средна класа. Отхвърли възможността за облекчение на данъка върху доходите и обеща да въведе целева помощ след две години", се казва в изявление на партията.

Мишустин също заяви, че възнамерява да направи инвентаризация на националните проекти и да разбере какво пречи на тяхното изпълнение. Той ще се заеме и със справянето с проблемите в здравеопазването.

През септември миналата година шефът на ВТБ Андрей Костин предложи да бъдат освободени бедните руснаци от данък върху доходите чрез определяне на необлагаем минимален доход. По-късно той разказа пред ТАСС за нарастващата подкрепа за тази инициатива сред членовете на правителството и президентската администрация. Тогава Дмитрий Медведев нарече тази тема много чувствителна, като отбеляза, че тя предстои да бъде разгледана.

Кой е Михаил Мишустин - новият министър-председател на Русия

Руският президент Владимир Путин вече внесе в Държавната дума кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба (ФДС) на Руси...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com