Мисията на Украйна за преговори с ЕС отпътува за Брюксел

15932
Мисията на Украйна за преговори с ЕС отпътува за Брюксел

Украинска правителствена делегация начело със заместник-директора на Националната банка на страната Николай Удовиченко отпътува за Брюксел, където ще води преговори за подготовката на плана за прилагане на споразумението за асоцииране с ЕС, предаде БГНЕС.

"Целта на посещението е да се определят структурата и съдържанието на двустранния документ (пътната карта), чието подписване е пряко свързано с подписването на споразумението за асоцииране. Успоредно с това в Киев е сформирана работна група от представители на редица министерства и ведомства, чиято задача е да определи обемите и насоките на разходите на Украйна в процеса на изпълнението на споразумението", се казва в съобщението на украинската пресслужба.

Идната седмица се очаква втори етап на "техническата мисия", след което трябва да бъде прието принципното политическо решение за подписване на пътната карта и споразумението за асоцииране.

Преди заминаването на делегацията украинският премиер Микола Азаров предложи представители на опозицията също да се присъединят към преговарящите.

Прокуратурата в Украйна търси студентите, участващи в протестите

Украинската прокуратура е поискала от ръководството на Киевския университет списък на студентите, които може да са участвали в проевр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com