Молдова възобновява преговорите си с Приднестровието

1828
Молдова възобновява преговорите си с Приднестровието

Председателят на молдовския парламент Андриан Канду се изказа за възобновяването на разрешаването на конфликта в Приднестровието и се надява, че Молдова може да стане „история на успеха“ при разрешаването на замразения конфликт, пише украинският вестник Сегодня.

„В контекста на регионалната и глобална ситуация Молдова може да стане история на успеха по въпроса за разрешаването на придневстровския конфликт“, отбеляза Канду. Той изрази надежда, че тази пролет може да бъде постигнат съществен прогрес по този въпрос. Той се изказа за възстановяването на двустранния диалог между парламента на Молдова и Върховния съвет на непризнатата Приднестровска република.

Румъния предложи обединяване с Молдова

Националлибералната партия (НЛП) на президента на Румъния Клаус Йоханис е разработила документ, озаглавен „Република Молдова - пр...

На свой ред председателят на ОССЕ по въпросите на Приднестровието Корд Майер-Клодтом заяви, че Германия в качеството си на председател на организацията поддържа възстановяването на диалога между Кишинев и Тираспол и за преговорен процес във формата „5+2“ в интерес на гражданите и от двете страни на река Днестър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа