Момиче на 11 години е убито при стрелба в Белгия

2012
Момиче на 11 години е убито при стрелба в Белгия
Снимка: Getty Images

11-годишно момиче е било убито при стрелба, свързана с процъфтяващата незаконна търговия с наркотици в белгийския пристанищен град Антверпен, предаде АФП, цитирайки официални лица.

Местната полиция съобщи за националната информационна агенция Белга, че детето е било убито от шрапнел. Изстрелите от нападателите в къща в района на Мерксем са причинили експлозия на микровълнова печка. 

Чистотата на кокаина в Европа се подобрява, ЕС е новият център на наркобизнеса

Чистотата на кокаина в Европа се подобрява, а континентът се превръща в център за производство и доставка на наркотика, пише Politico. ...

"Ужасна трагедия, при която е загинало невинно дете. Разследването продължава, но ще направим всичко възможно, за да заловим тези безмилостни престъпници", написа в Туитър министърът на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден. "Децата нямат нищо общо с каквато и да е война за наркотици", допълни тя, цитирана от БГНЕС.

Говорител на прокуратурата в Антверпен заяви, че се "разследват" връзки с търговията с наркотици. Кметът на града Барт де Вевер заяви пред телевизия VRT, че домът на жертвите е принадлежал на семейство, за което се знае, че е замесено в търговията с наркотици, и че нападението изглежда е "разчистване на сметки".

"Води се война за наркотици, престъпници нападат къщите на други престъпници", каза той. "Свидетели сме на това от месеци и се случи това, от което се опасявах отдавна - има невинна жертва, дете."

Междувременно белгийските власти се очаква да обявят във вторник нов годишен рекорд за конфискация на кокаин на пристанището в Антверпен, който се очаква да възлезе на над 100 тона. Пристанищата в Антверпен и близкия Ротердам в Нидерландия са двете основни врати, през които кокаинът от Латинска Америка, влиза в Европа, често скрит в пратки с плодове.

6-годишен ученик рани учителката си в САЩ

6-годишен ученик застреля и рани учител в американския щат Вирджиния, съобщава Al Jazeera в Twitter. Полицията и училищни служите...

Заедно с търговията с наркотици нараства и насилието. Прокурорите в Антверпен твърдят, че през последните пет години са регистрирали повече от 200 случая на насилие, свързани с наркотрафика. Те включват заплахи за насилие, нападения и дори хвърляне на експлозиви по домовете.

Властите изчисляват, че спират само около 10 % от обема на нелегалния наркотик, въпреки че разполагат с кучета и скенери за контейнери. Прехванатото количество кокаин е толкова голямо, че служителите на правоприлагащите органи се притесняват, че не разполагат с достатъчен капацитет, за да го унищожат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Въоръжено нападение в Русия: Убити и ранени полицаи (ВИДЕО)

F-16 и модернизирани Су-27: Украинските неприятни изненади за Русия (ВИДЕО)

Полските фермери разблокираха всички пунктове по границата с Украйна

Без повече 12345: Великобритания забранява слабите пароли за устройства

След внимателно обмисляне: Педро Санчес остава на премиерския пост

Жерар Депардийо е в ареста по подозрения в сексуално посегателство

Украйна с предупреждение към Европа: Спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

САЩ се готвят да заредят Украйна със съветски изтребители?

В Русия продължават да арестуват журналисти, работили за западни медии

Русия напредва: Къде ще е следващият голям удар на фронта? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа