Москва: НАТО налита на измислени заплахи (ВИДЕО)

5734

Северноатлантическият алианс се е съсредоточил върху измислени заплахи, коментира говорителката на Министерството на външните работи Мария Захарова за натовската среща във Варшава на 8-9 юли.

Вместо да обедини усилията си с всички отговорни международни играчи за противодействие срещу реалните заплахи, сред които е и тероризмът, НАТО се бори с изсмукани от пръстите предизвикателства и концентрира усилията си върху „заплахата от Изтока“, каквато не съществува.

НАТО стартира нова операция в Средиземно море

"Нова многоцелева операция" на НАТО ще бъде стартирана в Средиземно море. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг с...

Мария Захарченко отбелязва, че НАТО съзнателно пренебрегва дългосрочните негативни последици от действията на Вашингтон и Брюксел, които форсират реализацията на плановете за противоракетна отбрана в Европа (ЕвроПРО), както и рисковете за цялата система на евроатлантическа безопасност. В същото време опитите за "демонизация" на Русия придобиват хипертрофирани форми, казва се в документа.

На срещата НАТО взе решение за разполагане в Полша и трите държави от Балтика на 4 многонационални батальона, за начална операционна готовност на системата ЕвроПРО и многонационално присъствие в Черноморския регион.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа