X
 
 

Мюсюлманките във Франция не спазват забраната да носят "буркини"

4356 0
photo of Мюсюлманките във Франция не спазват забраната да носят "буркини"
Снимка: Getty Images/Guliver
Мюсюлманките във Франция не спазват забраната да не носят специфичните бански костюми, наречени "буркини". Въпреки предвидените глоби, жените масово се появяват с тези необичайни за Франция костюми по плажовете на Лазурния бряг и басейните в останалите части на страната, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Deutsche Welle.

Думата е "буркини" е смесица от "бикини", какъвто тип дрехи жените носят на плажовете в Европа и "бурка", което е покриващата цялото тяло и лице дреха, задължителна за жените в някои ислямски азиатски държави. Буркините представляват цял бански костюм, който е с дълги крачоли и ръкави и покрива косата, но все пак е достатъчно лек, за да може да се плува с него.

Социален експеримент на британски плаж показва реакциите към буркините (Видео)

Цяло лято из плажовете на Европа се разпространява дебатът за буркините. Забраната за буркини на плажа тръгна от Франция и обхвана реди...

Редица градове във Франция забраниха употребата на буркини с мотива, че изглеждат неестествено и притесняват някои от останалите посетители. Предвиждат се глоби за носенето на буркини, които най-често са в размер 35 евро.

Оказва се, че активистки нарочно носят забранените костюми, за да провокират отмяна на забраната. Такива случаи бяха регистрирани на обществен басейн в Гренобъл, където носещите буркини жени се оказаха част от акция, която да предизвика кмета да отмени забраната.

Крайнодесни политици отново се изказаха срещу позволяването на буркините на обществени места. Едновременно с това се появиха групи в социалните мрежи, в които млади жени се организират нарочно да носят спорните костюми. Една от тези групи има повече от 600 членове.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...