Мъж изсипа тонове тор пред френския парламент, иска оставката на Оланд

23677
Мъж изсипа тонове тор пред френския парламент, иска оставката на Оланд
Снимка: Getty Images / Guliver

Мъж, недоволен от правителствената политика във Франция, изсипа тонове тор пред Националното събрание в Париж днес, с искане за оставката на президента Франсоа Оланд, съобщиха световните агенции.

"Оланд и цялата политическа класа - вън! Да живее Шестата република!", пишеше на камиона на протестиращия. Днешната Пета република е основана през 1958 година, първият й президент е Шарл дьо Гол.

Оланд - един човек, който няма какво да губи

Франсоа Оланд е един заблуден френски социалист, който случайно е спечелил президентските избори и сега, заедно със своите съмишленици...

По неофициални данни протестиращият се казва Стефан Гюан и е бил задържан, преди да изсипе целия си камион с тор, който е бил почистен. Парламентът не е спрял работа въпреки силната миризма.

Междувременно АФП съобщи, че френската актриса Жюли Гайе е завела дело за нарушаване на личния живот срещу списание "Клоузър" заради информацията, че имала връзка с президента Франсоа Оланд.

41-годишната Гайе иска изданието да й плати обезщетение от 50 000 евро и да покрие съдебните разноски заради информацията, която според нея е нарушила закона за защита на личния живот. Ако спечели делото, "Клоузър" ще трябва да публикува присъдата на корицата си.

 

Оланд обеща съкращаване на данъците на компаниите във Франция

Съкращение на корпоративните данъци в размер на 30 млрд. евро, като по този начин ще се стимулира икономическият растеж във Франция. То...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа