X
 
 

Най-късно до есента на 2019 година почва строителството на АЕЦ "Пакш" 2

2820 0
photo of Най-късно до есента на 2019 година почва строителството на АЕЦ "Пакш" 2
Снимка: Getty images/Guliver
Руската държавна енергийна корпорация "Росатом" планира да започне строителството на атомната електроцентрала "Пакш" 2 в Унгария не по-късно от края на октомври 2019 година, предаде ТАСС, позовавайки се на информация от разговорите на руския президент Владимир Путин и унгарския премиер Виктор Орбан.

През 2009 година унгарският парламент одобри построяването на нови два енергоблока на централата и в края на 2014 година "Росатом" подписа съответните договори. Инвестициите в "Пакш" 2 се оценяват на 12,5 милиарда евро. 10 млрд. евро идват чрез заем, който Русия даде на Унгария. Заемът е дългосрочен, а средната лихва е около 4-4,5% (размерът е различен в различните фази - минимален по време на строителството и достига до около 5%, след като централата заработи).

Австрия подаде иск срещу Унгария заради АЕЦ "Пакш 2"

Правителството на Австрия подаде иск в Европейския съд против решението на Европейската комисия да одобри отделянето на субсидии за ...

В АЕЦ "Пакш", построена по съветски проект в края на 80-те години на миналия век, сега работят четири енергоблока с реактори от типа ВВЕР с обща мощност от 2000 МВт, пише БГНЕС. Те произвеждат към 40% от потребяваната в Унгария електроенергия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....