Най-сетне започнаха да събират останките на MH17

13371
Най-сетне започнаха да събират останките на MH17
Снимка: Getty Images/Guliver

Операцията по събиране на отломките на сваления над Източна Украйна малайзийски самолет вече тече. Първата част от отломките на машината, на борда на която загинаха 298 души, пристигна в град Торез, предаде ТАСС.

При операцията са намерени останки от човешки тела, съобщи ръководителят на Министерството на извънредните ситуации на т. нар. Донецка народна република Алексей Кострубицки.

Много е вероятно всички останки от жертвите на MH17 да не бъдат намерени

Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският въ...

Днешната операция е извърша под надзора на холандското следствие и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Събраните части ще бъдат  натоварени на влакове и превозени до контролирания от правителството източен украински град Харков, информира АП.

Отломките трябва да бъдат евакуирани към Холандия, за да бъдат изследвани от местните органи, допълва АФП. Разследването за паричните за катастрофата се води в Харков и Холандия.

Холандските експерти маркират със специална боя частите от машината, приготвени за извозване, след което те ще бъдат описани и натоварени, уточнява ТАСС. Очаква се процедурата от отнеме най-много 10 дни. Започва се с най-големите останки, които се разбиват на по-малки.

При падането на „Боинг 777”, който пътуваше от Амстердам до Куала Лумпур, на 17 юли загинаха всичките 298 души в самолета, разбил се в украинска зона под контрола на бунтовниците.

ДОТИ провери самолет заради съмнение за бомба, няма проблем*

Спецекипи проверяват забравен пакет под седалка в самолет на Летище София, съобщиха за БГНЕС от МВР. Самолетът е на турските авиолинии...

Украйна и САЩ обвиниха сепаратистите, подкрепяни от Русия, че са свалили машината с ракета земя-въздух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа