X
 
 

Напрежение между Русия и Испания

2568 0
Напрежение между Русия и Испания
Снимка: Getty Images/Guliver
Руският посланик в Испания Юрий Корчагин заяви, че е възмутен от публикациите в испанския вестник El Pais, включително за съществуването на определена група в Каталуния, която би могла да бъде свързана с московските специални служби, предава TACC.

В статия на вестника се твърдеше, че съдията от испанската Национална съдебна колегия Мануел Гарсия-Кастелон е започнал разследване заради евентуална активност на група, свързвана с руските разузнавателни служби в Каталония в разгара на кризата в автономния регион. В друга статия се казва, че испанските власти отхвърлят предложението на Русия за създаване на съвместна група, която да гарантира сигурността в киберпространството в региона.

Мегаделото за корупция в Андалусия продължи с 19 присъди

Испански съд осъди 19 бивши висши служители от управляващите социалисти в Андалусия за подкупи и корупция за ролята им в един от най-го...

"Прочетох статиите, които така или иначе съдържат фалшиви новини относно Русия и мога да кажа, това е възмутително", каза посланикът.

"Чета публикации във вестника и не ме изненадва, че има сили, които искат да подкопаят положителното развитие на приятелските двустранни отношения между Русия и Испания в продължение на вече пет века", подчерта той.

„Учудва ме как уважаван вестник следва тези сили и всъщност си сътрудничи с тях, предоставяйки техните страници за всякакви неверни новини“, продължи посланикът.

Според него вестникът е възможно да се опитва да спечели читатели със сензационни новини, предаде агенция Фокус.

Изборите в Испания де факто подсилиха политическата стагнация

Испанската социалистическа партия, очаквано, спечели новите парламентарни избори в страната, но няма достатъчно мнозинство, за да напра...

Действащият външен министър на Испания Жосеп Борел нарече "чиста измислица" информацията, появила се по-късно, според която Мадрид прекратява сътрудничеството си с Москва в борбата с дезинформацията.

"Всичко, което се говори по отношение на Министерството на външните работи, е чиста излислица", каза дипломатът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално