Нова порция проливни дъждове в Италия, двама изчезнаха

12794
Нова порция проливни дъждове в Италия, двама изчезнаха
Снимка: Gettyimages

Нова вълна от бури връхлетя от снощи Северна Италия. В резултат двама души изчезнаха в областта Лигурия, където армията изпрати войници, за да помогнат на спасителите и пожарникарите.

"Паднаха 200 милиметра дъжд за 12 часа на вече пострадала територия от други неотдавнашни проливни дъждове". Това заяви директорът на италианската Гражданска защита Франко Габриели, цитиран от АФП.

Проливните дъждове продължват да създват проблеми в Италия

Дъждовни бури създават отново големи проблеми в Италия. Жертви и изчезнали няма, въпреки че беше съобщено за такива по-рано. "Вали кат...

Няколко общини на около 20 километра южно от Генуа - главен град на Лигурия, бяха засегнати от свлачища и двама възрастни хора са в неизвестност в района. Десетки други били спасени и евакуирани.

Бури засегнаха и други области в страната като Пиемонт. Там езерото Лаго Маджоре наводни квартали на Вербаниа и Сардиния, където много полети излетяха със закъснение. Гражданска защита прогнозира днес трудно положение и в Тоскана, информира БГНЕС.

Италия беше засегната от няколко поредни вълни от лошо време от един месец насам. Наводнения, преливания на реки и свлачища отнеха живота на един мъж в Генуа, на една жена в в Триест и на двама други в Гросето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа