Новата външнополитическа стратегия на ЕС присъединява Турция

1226
Новата външнополитическа стратегия на ЕС присъединява Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Процесът на влизане на Турция в ЕС ще бъде строг и справедлив. Това се казва в новата външнополитическа стратегия на ЕС, представена от Федерика Могерини на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

„По този начин ЕС ще продължи процеса на влизане, като се придържа към строги и справедливи изисквания, като същевременно ще проведе диалог относно борбата срещу тероризма, регионалната сигурност и бежанците", се казва в документа, представен от върховната представителка на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.

Йълдъръм: Турция ще подобри отношенията с всичките си съседи

Турция ще се опита да възстанови приятелските отношения с всички свои съседи в черноморския и средиземноморския регион, заяви турският ...

Според текста ЕС ще засили сътрудничеството в различни области с Турция и в същото време ще се стреми да укрепва демокрацията в тази страна в съответствие с критериите, предвидени в присъединителния процес. В тази връзка ЕС напомня за нормализацията на отношенията на Анкара с Кипър.

„Ще работим също и по модернизирането на митническия съюз и визовата либерализация, както и ще сътрудничим с Турция в областта на образованието, енергетиката и транспорта”, се пояснява в новата стратегия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com