Новият френски кабинет се редуцира сериозно

12509
Новият френски кабинет се редуцира сериозно
Снимка: Getty Images/Guliver

Само един ден след като френският президент Франсоа Оланд обяви Манюел Валс за новия премиер на страната, той вече е готов с кабинета си.

В правителството се завръща бившата приятелка на Оланд Сеголен Роаял. Тя става министър на екологията. Иначе повечето ключови ведомства като дипломацията, отбраната и финансите остават в ръцете на досегашните министри, информира БНТ.

Манюел Валс – корав политик, лишен от отборен дух

Назначаването на френския вътрешен министър Манюел Валс за премиер предизвика реакция сред европейската преса, която прие с предпазлив...

На мястото на самия Валс, който беше министър на вътрешните работи, застава Бернар Казньов. Като изненада се приема изборът на Арно Монтбур за министър на икономиката. За разлика от либералния Валс, Монтбур е представител на лявото крило в социалистическата партия, известен с антиглобалистките си виждания. От лявото крило е и Беноа Амон, натоварен с образованието.

Новото правителство идва заради поражението на социалистите на местните избори, които се проведоха през последния уикенд на март. В отговор на призива на Оланд за по-малка и по-евтина администрация министрите вече са само 16, а не 38, както досега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа