Обама призова Великобритания да остане в ЕС

3462
Обама призова Великобритания да остане в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Барак Обама започна дебат относно членството на Великобритания в Европейския съюз с премиера на Обединеното кралство Дейвид Камерън, заявявайки, че мястото на Лондон е в рамките на 28-членния блок, предаде AFP.

Обама говори с Камерън по телефона и „потвърди, че подкрепата на САЩ за силна Великобритания в единен Европейски съюз ще продължи“, съобщи Белият дом.

Българите във Великобритания ще са без право на социално подпомагане за първите 4 години

Новопристигналите българи във Великобритания да не получават социално подпомагане до 4 години, дори ако работят легално на Острова. Тов...

Вашингтон отдавна подкрепя Великобритания, която играе централна роля в най-големия икономически блок в света, заяви Обама като предупреди, че „специалните отношения“ с Лондон може да бъдат изложени на риск, ако Великобритания напусне ЕС.

Преди дни министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че въпреки това, че между Великобритания и ЕС предстоят все още сложни преговори, публикуваният проект за законодателни реформи в ЕС е достатъчен, за да го накара да подкрепи членството на страната си в Съюза.

„Ако успея да споразумея реализирането на посочените мерки във Великобритания, то аз ще подкрепям запазването на членството ѝ“, заяви Камерън по време на своя реч.

Той заяви, че за Великобритания ще е по-добре да остане в ЕС, но при сериозни реформи в него и при преразглеждането на условията на членство на страната. Исканията му са свързани с четири сфери – конкуренцията, суверенитетът, социалната политика и икономическото управление.

Туск ще представи предложението на ЕС към Великобритания утре

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че ще представи във вторник предложението към Великобритания за сделка относно ...

Камерън подчерта, че ще бъде за запазването на Великобритания в ЕС, единствено ако ЕС се съгласи на сериозни реформи, отговарящи на интересите на страната. В противен случай той обеща да подкрепя кампанията за напускане. Министър-председателят даде право на своите министри да изберат на коя страна в дебата да застанат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа