X
 
 

Официално: Джонсън отказа подкрепа за нов референдум за независимост в Шотландия

922 1
Официално: Джонсън отказа подкрепа за нов референдум за независимост в Шотландия
Снимка: Getty Images
Британският премиер Борис Джонсън отказа провеждането на нов референдум за независимост в Шотландия. Той направи това в писмен отговор на първия министър Никола Стърджън, съобщава Ройтерс, цитирана от ТАСС.

Както пише в писмото, референдумът не може да се проведе без съгласието на правителството на Обединеното кралство, уточнява БГНЕС.

Шотландия иска нов референдум за независимост от Великобритания

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън в четвъртък очерта плановете за нов референдум за независимост, като аргументира, че сега...

Стърджън писа до Джонсън през декември с молба за започване на преговори за прехвърляне на властта за провеждане на референдум от Лондон в Единбург.

„Не мога да се съглася с искане за прехвърляне на властта, което би довело до по-нататъшни референдуми за независимост“, пише Джонсън в писмото, което публикува в Туитър, казвайки на Стърджън, че се е съгласил на референдум през 2014 г., в който шотландците избраха да останат във Великобритания. Това е вот „веднъж на поколение“, пише той.

„Пореден референдум за независимост ще продължи политическата стагнация, в която Шотландия се намира през последното десетилетие... Време е всички да работим, за да обединим цялото Обединено кралство.“

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители