Оланд номинира Манюел Валс за премиер

15544
Оланд номинира Манюел Валс за премиер
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият министър на вътрешните работи на Франция Манюел Валс бе номиниран от президента Франсоа Оланд за премиер на новото правителство ден след поражението на управляващата Социалистическа партия на местните избори, предаде БГНЕС.

Оланд прие оставката на досегашния премиер Жан-Марк Еро и заяви, че поверява на Манюел Валс мисията да ръководи правителството.

Президентът социалист увери, че е чул недоволството и разочарованието на французите, изразени на изборите, спечелени от десницата и на които крайната десница направи исторически пробив. Той обеща стегнат и сплотен екип, който да постигне засилване на икономиката на страната.

Френското правителство подаде оставка след поражението на социалистите на изборите

Френският премиер Жан-Марк Еро и правителството му подадоха оставка. Малко преди това запознати източници съобщиха, че президентът Фра...

Самият Оланд е с най-нисък рейтинг от началото на управлението си. Той повтори отново, че основната му цел е постигане на разбирателство за поемане на отговорност между държавата и компаниите.

По-малко тежест върху предприятията, особено върху ниските заплати, и в замяна - повече работни места и повече инвестиции, поиска президентът. Той обеща и намаляване на данъците на французите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа