X
 
 

Отново протести срещу пенсионната реформа във Франция

800 0
Отново протести срещу пенсионната реформа във Франция
Снимка: Getty Images/Guliver
Пореден уикенд на протести в Париж и други градове на страната - и тази събота във Франция ще има стачки и демонстрации срещу пенсионната реформа, които са за втори пореден уикенд.

Половината линии на метрото в Париж ще останат напълно затворени днес. Жп компанията Ес Ен Се Еф обяви, че ще се движи само един от четири високоскоростни влака на дълги разстояния.

Пожар избухна в петролна рафинерия във Франция

Пожар е избухнал в петролна рафинерия във Франция тази сутрин. Става въпрос за нефтопреработващото предприятие на Total край Сена. Пож...

Трамваите обаче ще се движат нормално, както и 60 процента от автобусите.

БГНЕС припомня, че френското правителството увеличава възрастта за пенсиониране с две години, ако пенсиониращите се искат да получават пълна пенсия. Гражданското недоволство през последните два уикенда ескалира като най-големите протести във Франция от десетилетия. Според новата пенсионна реформа французите ще трябва да работят не до 62-годишна възраст, а до 64 г. от 2027 г., като предложенията за нея ще бъдат внесени в парламента през февруари и целта е да бъдат приети и действащи до края на следващата година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители