Папа Франциск призова правителствата да преразпределят богатствата сред най-бедните

15925
Папа Франциск призова правителствата да преразпределят богатствата сред най-бедните
Снимка: Getty Images / Guliver

Папата отправи призива си в обръщение към генералния секретар на ООН Бан Ки-мун днес и към ръководителите на основните агенции на ООН, които тази седмица се срещат в Рим, предаде БТА.

Папа Франциск често е критикувал несправедливостта на капитализма и глобалната икономическа система, която изключва толкова голяма част от човечеството.

Ватикана настоява за ефикасни мерки срещу свещениците педофили

Папа Франциск сериозно се е заел с решаването на проблеми, съществуващи в църквата от десетилетия. Комисията от експерти, съставена от ...

Генералният секретар на ООН говори първи, като отдаде почит на личната ангажираност на аржентинския папа Хорхе Берголио, оглавил Римокатолическата църква под името папа Франциск. Бан го покани да посети Ню Йорк "при първа възможност", за да представи идеите си пред света от трибуната на Обединените нации, предаде Франс прес.

В отговор папата призова ООН да пропагандира проявата на етика и солидарност с бедните, както и нов дух на щедрост, за да може по този начин да се премахнат корените на бедността и глада.

Франциск призова за "справедливо преразпределяне от държавата на икономическите облаги, за сътрудничество между частния сектор и гражданското общество", предаде АП.

Папата призова за спиране на войните по света

Папа Франциск отслужи Великденска служба пред 150 000 вярващи във Ватикана, преди да отправи посланието си към града и към света (Urb...

Папата похвали работата на ООН и напредъка, постигнат от световната организация и призова агенциите на ООН да се противопоставят на икономиката на изключването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа