Папата към италианците: Не отблъсквайте имигрантите

10079
Папата към италианците: Не отблъсквайте имигрантите
Снимка: Getty Images

При първото си посещение в град Торино, разположен в индустриална зона от Северна Италия, папа Франциск прикани италианците да не отблъскват имигрантите, предаде Франс прес. Той осъди мафиотските договорки и корупцията, почти превърнала се в норма.

Светият отец посети региона, от който произлизат и негови италиански предци, по повод поклонението пред Торинската плащаница, изложена на показ в катедралата "Св. Йоан Кръстител", което приключва след три дни. Папата се поклони пред реликвата, която по думите му напомня за "всеки страдащ и преследван несправедливо".

Папа Франциск призова света да не бездейства относно ситуациите в Сирия и Ирак

В традиционната си благословия „Към града и към света“ в чест на Възкресение Христово, което католическата църква празнува...

На неделната молитва, пред близо 60 000 ентусиазирани вярващи на площад "Пиаца Виторио", папата заяви, че е "внук" на областта Пиемонте, откъдето семейството му е емигрирало в Аржентина преди да той бъде роден.

Франциск изрази недоволство от демонстрациите срещу имиграцията - особено чувствителна тема в Северна Италия, в момент, когато в ЕС има разногласия във връзка с приемането им.

"Ако имиграцията засилва конкуренцията в икономиката, те не носят вина, тъй като са жертви на несправедливостта, на икономиката, която ги отхвърля, и на войните. Човешки същества не бива да бъдат третирани като стока!", призова папата.

Той призова още: "Не на корупцията, тъй често срещана днес, че сякаш е станала нормално поведение, не на мафиотските договорки, на измамите, на подкупите".

Турция привика представителя на Ватикана в Анкара

Турция извика представителя на Ватикана в Анкара за обяснения относно определението "геноцид", което папа Франциск даде за избиването н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа