Папата: Третата световна война вече е в ход

10304
Папата: Третата световна война вече е в ход
Снимка: Getty Images/Guliver

Третата световна война вече е в ход. Това заяви в съботната си проповед главата на римокатолическата църква папа Франциск.

Папата говори на тържествена меса на най-големия в Италия мемориал на австро-унгарското гробище в памет на 100 000 италиански войници, загинали по време на Първата световна война.

Близките разказват ужасяващата история за смъртта на българина в Париж

Един българин е загинал при атентатите в Париж през изминалата нощ. Това потвърдиха от пресцентърa на МВнР пред "Фокус". Българинът Себ...

Днес, когато ужасите на Втората световна война са зад нас, вече можем да говорим за нова световна война, състояща се от престъпления, убийства и унищожение, каза папата.

Пред десетте хиляди събрали се вярващи той осъди всички войни на всички времена, както и сеячите на тероризъм, които по думите му носят смърт и разрушение, посочва БГНЕС.

"Войната е ирационална, нейната единствена цел е да носи разрушение. Колкото повече разрушения предизвиква - толкова повече тя се разраства. Алчността, нетърпимостта и жаждата за власт са в основата на решението да се започне война и много често това се оправдава с идеологията", изтъкна папата.

Въпреки лошото време и дъжда, на церемонията присъстваха хиляди вярващи. Папа Франциск ръководи церемонията заедно с кардиналите Кристоф Шьонборн, архиепископ на Виена, и Йосип Божанич, архиепископа на Загреб. Присъстваха множество австрийски, хърватски, словенски и унгарски епископи.

ВМРО: Войната вече е в Европа

Терористичните акции от последния ден във френската столица Париж могат да се определят като мащабно, добре организирано нападение. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа