X
 
 

Почти 70% от французите са против пенсионната реформа на Макрон

1117 0
Почти 70% от французите са против пенсионната реформа на Макрон
Снимка: Getty Images/Guliver
След 4 дни мобилизация и стачки в обществения транспорт французите не промениха съществено мнението си за протестното движение, като 68% от анкетираните заявиха, че подкрепят действията, което е с една точка по-малко от първия ден на стачки и демонстрации.

Според анкетата на Харис Интерактив за RTL, подкрепата остава много ясна при левицата (повече от 80 процента от избирателите на Жан-Люк Меленшон или Беноа Хамон подкрепят движението), както и при крайната десница (82 процента от избирателите на Марин льо Пен).

Отново стачка срещу пенсионната реформа във Франция

Френските синдикати призоваха за нов ден на масови протести и стачки през следващата седмица заради пенсионните реформи на президента Е...

Дори и сред гласувалите в първия тур на президентските избори за Еманюел Макрон не са малко: 41% казват, че подкрепят мобилизацията (на ниво, което е идентично с това преди 5 дни).

При това мнозинството от французите не оказват доверие на никой участник да направи по-добри предложения в рамките на пенсионната реформа.

Профсъюзите обаче са най-предпочитаните от французите: (42% доверие (-2) срещу 32% за президента (+7); 30% за правителството (+5)) и 29% за представители на работодатели (+3).

Няколко дни преди речта на Едуард Филип, 13% от французите (+2) искат правителството да запази плана за реформи, какъвто е, 36% искат леки промени (+3), 29% са за радикални промени в текста (-4) и 22 % искат отмяна (-1).

250 000 в Париж протестират срещу пенсионната реформа

Около 250 000 души участват в протестната акция срещу пенсионната реформа в Париж, съобщава френският телевизионен канал BFMTV, позовав...

Заключението на това проучване на общественото мнение е, че редица французи са на същата позиция като преди първите дни на протестите срещу пенсионната реформа и изглежда не са променили мнението си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално