Полицията нахлу в "Батаклан" - жертвите са около 100

9173
Полицията нахлу в "Батаклан" - жертвите са около 100

Френската полиция успя да щурмува зала "Батаклан", в която терористи взеха за заложници над 100 души. По последни данни от AFP, жертвите са около 100, като източниците на световната агенция са от местните власти.

Според други френски медии, по време на намесата на полицията са били убити поне трима терористи. Има много ранени, а свидетели са категорични, че терористите са стреляли без предупреждение и "на месо". Свидетел е разкрил пред AFP, че терористите са стреляли в публиката и са крещели: "Алах Акбар".

В момента местните власти продължават претърсването на града в опит да открият други терористи, участвали в кординираните терористични актове в столицата на Франция.

По информация на Actualno.com Франция затваря границите си. ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК!

Само в Аctualno: Франция затваря границите

Франция обмисля затваряне на границите след кървавите атентати в Париж тази вечер, предава специално за Actualno.com нашия човек от мяс...

Какво се случи по-рано тази вечер

Най-малко 18 души са загинали при стрелби и експлозия в Париж, съобщават френските медии.

Една от мишените е ресторант, в който стрелци, въоръжени с "Калашников", са отркили огън. Според BFMTV има най-малко седем ранени. Двама са загинали, уточнява Daily Telegraph, цитиран от Нова тв.

При друга атака в Париж са избухнали експлозии. По данни на Telegraph са били използвани гранати. Предполага се, че мишената е бар, който се намира в близост до стадион "Стад де Франс".

Там тази вечер (13 ноември) се игра приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Според първоначалните данни трима души са убити при експлозии в района на стадиона. Репортер на BBC е видял на мястото на взрива десетима души, лежащи на земята. Не е ясно дали са загинали или ранени.

Стрелба и взрив в Париж, има загинали и ранени

Най-малко 18 души са загинали при стрелби и експлозия в Париж, съобщават френските медии. Една от мишените е ресторант, в който стрелц...

Според информация в медиите френският президент Франсоа Оланд е бил на футболния мач и е бил евакуиран.

Най-малко 15 души са загинали в концертната зала "Батаклан", където има взети и заложници, пише БГНЕС.

От префектурата на полицията съобщават, че в района на залата за спектакли е чута най-малко три или четири пъти стрелба. Президентът на Франция Франсоа Оланд е пристигнал по спешност в министерството на вътрешните работи, за да се запознае със ситуацията. Съобщава се и за ранени.

Постъпила е информация и за трета атака - стрелба на булевард "Волтер". Нападенията са се случили по едно и също време. До този момент няма официално изявление по случаите.

В петък следобед играчите на националния футболен отбор на Германия бяха евакуирани от хотела си в Париж заради сигнал за бомба. Причината е, че в местната полиция е постъпило анонимно обаждане за заложено взривно устройство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа