Полицията намерила химическо оръжие при акция в Брюксел

12421
Полицията намерила химическо оръжие при акция в Брюксел
Снимка: Getty Images

Белгийските власи са намерили арсенал от химическо оръжие при най-скорошните си полицейски операции, информира "Нова телевизия".

Белгийският информационен сайт DH.be съобщава, че са намерени химически и взривни вещества при акция в брюкселския квартал Моленбек.

Белгийската полиция е разбила нелегална химическа лаборатория за производство на експлозиви и голям склад за оръжие и боеприпаси, съобщава Белгийската публична телевизия РТБФ. Според информация на медията спецоперацията е била проведена в петък вечерта в предградието Моленбек на столицата. На място били намерени и готови за използване експлозиви, предаде БГНЕС.

Обявиха най-високо ниво на терористична заплаха във Великобритания

Терористичната заплаха за Великобритания е на невиждано за последните десетилетия ниво във връзка с активността на групировката "Ислямс...

Белгийската прокуратура обаче отрече информацията за открити химически и взривни вещества при обиски в Брюксел, съобщава БНТ.

Днес нивото на терористична заплаха в Брюксел е вдигнато до максимална заплаха за сигурността на базата на анализи на френските и белгийски власти. 

Службите за сигурност на Белгия са получили данни, че на белгийска територия може да бъдат извършени атентати като терористичните атаки в Париж от 13 ноември, съобщи премиерът Шарл Мишел. Той поясни, че става дума за едновременни удари на няколко отделни пункта от терористи, въоръжени с огнестрелно оръжие и взривни вещества.

По неговите думи, целите на атентаторите са обществени места - търговски центрове, обществения транспорт, прояви с висока посещаемост.

Салах Абдеслам се крие в Брюксел според негови приятели

Издирваният във връзка с атентатите в Париж от 13 ноември Салах Абдеслам е отчаян и се крие край Брюксел, твърдят негови приятели пред ...

Само преди два дни френският премиер Манюел Валс предупреди за възможност от заплаха от атентати с химически и бактериално оръжие.

От тази нощ властите в Белгия повишиха нивото на терористична заплаха на най-високата 4-та степен за региона на Брюксел. Предишната 3-та степен на тревога означаваше "възможна и вероятна" заплаха, а сега тя се определя като "сериозна и предстояща", според белгийския национален орган за анализи на сигурността, обясняват от БНР.

Полицейските патрули в Брюкселската метрополия се удвояват.Метрото е спряно от движение. На населението се препоръчва да избягва места със силна концентрация на хора като летища, гари, търговски центрове, концерти или други публични прояви, както и да не се разпространяват слухове, а да се следят само съобщенията на официалните власти. 

Повишаването на степента на тревога се дължи на нови данни във връзка с разследването на атентатите в Париж. Засега не се дават повече подробности за причините, за да се позволи на съдебните следователи да продължат разследването си. 

Жертвите в Мали се увеличиха, всички заложници са освободени*

18 души са загинали при атаката срещу хотел Radisson Blue в столицата на Мали Бамако. Сред убитите има белгийски гражданин, съобщава AF...

Брюкселският квартал Моленбек е смятан за база на джихадизма в Европа, отбелязва France Press. Предполагаемият организатор на терористичните атаки в Париж, Абделхамид Абауд, който бе убит в сряда, и двама от извършителите - братята Брахим и Салах Абдеслам, са родом от там. Брахим се самовзриви при едно от нападенията, а Салах избяга и е в неизвестност. 

4-та степен на терористична заплаха беше задействана след атентата срещу Еврейския музей в Брюксел на 24 май 2014 г.

Вчера френският парламент даде почти единодушна подкрепа на предложението за удължаване на извънредното положение в страната с още три месеца. Това стана седмица след координираните терористични атаки в столицата на Франция от 13 ноември, след които загинаха 130 души. Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападенията.

*Информацията е обновена към 15,38 ч.

80 заложници са освободени от хотела в столицата на Мали (ВИДЕО)*

Общо 80 от 170-те души от заложническата криза в луксозния хотел Radisson Blu в столицата на Мали Бамако са освободени. Това съобщава н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com