Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последни новини за състоянието на Фицо

15 май 2024, 21:05 часа • 9468 прочитания

Премиерът на Словакия Роберт Фицо все още е в тежко състояние, пише словашката медия standard.sk.

Той бе ранен по време на покушение. Инцидентът е станал след заседание на словашкото правителство в момент, в който Фицо е излязъл сред хората.

Първоначално Фицо беше откаран в местно лечебно заведение, а след това бе транспортиран с хеликоптер в болницата в Банска Бистрица.

Подробности за състоянието му

Премиерът имаше кръвоизлив в коремната кухина, който лекарите не можеха да спрат известно време. По информация на TA3 TV след 19:40 местно време Фицо е в стабилно състояние след успешна операция и общува. 

По-късно обаче словашките силови министри отрекоха твърденията на телевизията.

"Роберт Фицо все още е в операционната, здравословното му състояние е изключително тежко", изясни министърът на отбраната Роберт Калиняк по време на пресконференция в сградата на болницата в Банска Бистрица, пише още standard.sk.

"Това е много сложно медицинско състояние“, каза министърът на отбраната и добави, че това е трагичен ден, „който за нас означава борба за живота на премиера". ОЩЕ: Оперираха Фицо, лекарите се борят с тежък кръвоизлив

Към 22:30 ч. (23:30 ч. българско време) Standard.sk съобщи неофициална информация, че премиерът вече е излязъл от операция и че състоянието му е стабилно. Лекарите очакват на сутринта да може да общува, пише още словашката медия.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес