Предложението на Путин за мир в Украйна чрез ООН е троянски кон

9739
Предложението на Путин за мир в Украйна чрез ООН е троянски кон
Снимка: Gettyimages

Русия иска мироопазващите сили на ООН, за да запази последния си "замразен конфликт" от размразяване.

Не, Владимир Путин внезапно не стана мирен човек. Неотдавнашната му увертюра по Украйна трябва да се разглежда като онова, което е - усилие да се подпомогнат собствените му интереси - и да се третира като такова. Това гласи редакционният коментар на Bloomberg Europe относно ситуацията в Украйна и действията на Руската федерация в конфликта.

Путин: Пхенян няма да се откаже от ядреното оръжие

Руският президент Владимир Путин смята, че Пхенян вижда в атомното оръжие единствената защита и няма да се откаже от него. „Те в...

"След като руският президент призова за привличането на мироопазващите части на ООН в конфликта в Украйна, германският външен министър заяви, че е "много доволен" от "изненадващото" развитие на Кремъл, който преди това пренебрегваше призивите за международна сила. Никой, който познава добре Путин, не трябва да е толкова наивен.

Докато украинското правителство и западните му поддръжници също призоваха ООН да наблюдава гражданската война в Източна Украйна, те правилно настояха миротворците да наблюдават границата с Русия, от където се наливат оръжия и съветници, за да помогнат на сепаратистките бунтовници, целящи да разцепят нацията. И все пак Путин иска международната сила да патрулира само по неофициалната разделителна линия между отцепническите райони и украинската армия. Очевидно целта му е силите на ООН да установят фактическа независима държава за ориентираните към Русия сили", пишат от редакцията, цитирани от БГНЕС.

Тази стратегия за Украйна - включително присъединяването на Крим чрез незаконния референдум през 2014 г. - е част от дългосрочната цел на Путин да създаде поредица от "замразени конфликти" около границите на Русия, за да служи като буферна зона между неговата страна и това, което той вижда като враждебен Запад. Други включват отцепническия район на Приднестровието в Молдова, както и Абхазия и Южна Осетия в Кавказ, които на практика действат под диктата на Кремъл след кратката гранична война между Русия и Грузия през 2008 г.

Западът трябва да гледа на последната оферта на Путин в Украйна като на това, което е: троянски кон за укрепване на проруския бунтовнически бунт на Източна Украйна. Ако трябва да се говори за мироопазващи сили на ООН, те трябва да започнат с разбирането, че ще патрулират границата между Украйна и Русия и ще забранят всякаква военна помощ, насочена към отцепническите региони.

Путин за САЩ: Как да водиш диалог с хора, които бъркат Австрия с Австралия

Руският президент Владимир Путин заплаши да изгони още 155 души от дипломатическия персонал на САЩ. „Запазваме си правото да вз...

САЩ и съюзниците им трябва да обмислят мерки, които биха могли да дадат на Украйна повече инструменти в преговорите, за да възстанови пълния си суверенитет, включително и доставката на така наречените смъртоносни оръжия за отбрана като противотанкови ракети "Javelin". Те също така трябва да бъдат откровени с украинското правителство, че то никога няма да обедини нацията без сериозни усилия да премахне корупцията и да накаже онези от националистическата страна, които са извършили военни престъпления в гражданския конфликт.

Да, конфликтът в Украйна се охлади и се слезе от медийните заглавия, но това не е наистина подобрение на ситуацията: точно това иска Путин, завършва коментарът на Bloomberg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Под носа на Шойгу: Украинците взривиха руски хеликоптер на летище в Москва (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа