Преговорите на Украйна с ЕС продължават, твърди зам.-министър

13243
Преговорите на Украйна с ЕС продължават, твърди зам.-министър
Снимка: Gettyimages

Преговорите относно подготовката за подписване на Споразумението за асоцииране с Европейския съюз продължават. Това съобщиха от украинското министерство на външните работи, предаде Интерфакс, цитирана от „Фокус”.

„Споразумението не е подписано, но преговорите продължават и аз потвърждавам това”, посочи заместник-министърът на външните работи Андрей Олефиров.

И управляващите искат от Азаров промяна в кабинета

Парламентарната група на управляващата в Украйна Партия на регионите поиска от украинския премиер Микола Азаров да направи промени в 90...

Той припомни, че съвсем наскоро са се провели посещения на техническата мисия, а също така на делегация на високо равнище в Брюксел, които са продължили обсъждането с европейската страна на всички въпроси от дневния ред.

Само вчера обаче от ЕС заявиха, че прекъсва работата по подписване на търговско споразумение с Украйна. Европейски комисар за разширяването Щефан Фюле написа в Twitter, че казал на украинския първи вицепремиер Серхий Арбузов миналата седмица, че по-нататъшните преговори за търговското споразумение са обусловени от ясен ангажимент от страна на Киев да го подпише.

Междувременно стана ясно, че според Централния избирателен комитет на Украйна резултатите от повторните избори за Върховна Рада са легитимни. Председателят на ЦИК на Украйна Михаил Охендовский и председателят на комитета на избирателите Александър Черненко изразиха мнение, че резултатите от повторните избори за Върховната Рада са легитимни. В момента няма основания да се поставя под съмнение гласуването на повторните избори в 5 окръга, каза председателят на ЦИК Михаил Охендовский. Жалби или съобщение за съществени нарушения, които могат да повлияят на преброяването на гласовете, хода на гласуването или резултатите, към момента в ЦИК не са постъпвали, отбеляза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа