X
 
 

При синхронизирана акция в цяла Европа разбиха пиратска телевизионна мрежа

2124 0
photo of При синхронизирана акция в цяла Европа разбиха пиратска телевизионна мрежа
Снимка: iStock/Guliver
Италианските власти заявиха в сряда, че са помогнали за разбиването на "най-голямата" пиратска стрийминг телевизионна мрежа с пет милиона клиенти само в Италия.

Финансовата полиция е арестувала 23 муши в южния град Неапол. Арестите са част от операцията срещу Xtream Codes, която имала оборот от около 60 милиона евро.

Платформата дешифрира телевизионни изображения, защитени с авторски права, и ги излъчва повторно в Интернет "в широк мащаб".

За 12 евро абонатите могат да имат достъп до цялото съдържание от такива гиганти като Sky, Netflix и Mediaset.

Като част от операцията срещу пиратството полицията е иззела хардуер и затворила 800 интернет сайта и 183 сървъра, използвани от тв пиратите.

Италия е най-корумпираната европейска държава

Италия зае най-високото място от всички европейски страни по мащаби на корупцията, съобщи международната организация "Transparency In...

Италианските медии съобщават, че операциите, свързани със случая, са извършени в сряда в България, Франция, Германия, Гърция и Холандия в сътрудничество с базирания в Хага Евроюст, звеното за съдебно сътрудничество на ЕС.

Твърди се, че пиратската телевизия е създадена от двама гръцки граждани, се казва в изявление на полицията. Италианските медии съобщават, че водещият на мрежата е бил арестуван в Солун.

Отговорните за пиратството са изправени пред до три години затвор и глоба от 25 000 евро, съобщава БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...