Пригожин: Всички военни обекти в Ростов заедно с летището са под контрола на "Вагнер" (ВИДЕА)

11539
Пригожин: Всички военни обекти в Ростов заедно с летището са под контрола на "Вагнер" (ВИДЕА)
Снимка: принтскрийн/YouTube/Арт видео

Собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, който снощи, 23 юни, започна въоръжен бунт срещу руското военно командване, обяви в канала си в Telegram, че заедно с наемниците си е овладял генералния щаб на руското южно военно окръжие в руския град Ростов на Дон и че контролират военни обекти в града.

"Намираме се в щаба. 07:30 часа сутринта. Всички военни обекти в Ростов на Дон, включително летището, са под контрола на "Вагнер"", каза той във видео.

По думите му действията му по никакъв начин не пречат на руската офанзива на фронта в Украйна. Самолетите, които излитат по бойните си задачи от Ростов на Дон, го правят по график, няма никакви проблеми, твърди той.

Всичко, което правим, е само, за да гарантираме, че руската военна авиация няма да нанесе удари по нас, а ще ги нанася по украинците, заяви Пригожин. Никой руски офицер не е възпрепятстван в работата си. Затова, ако ви кажат, че несполуките на фронта се дължат на "Вагнер", не им вярвайте, призова още той.

Пригожин: Наредиха атака срещу колоната ни, в която има и цивилни, пилотите отказаха да стрелят

Евгений Пригожин обвини началника на щаба на руската армия Валерий Герасимов, че е наредил въздушна атака срещу бойци на "Вагнер", коит...

Във видеото Пригожин за пореден път утвърждава, че руските неуспехи на фронта се дължат изключително на руското военно командване.

"В Украйна руските военни са загубили огромно количество територии, убитите руски войници са в 3-4 пъти повече отколкото в официалните документи на военното ведомство. Това, което се показва в официалните доклади, е 10 пъти по-малко от реалното. Загубите в някои дни достигат до 1000 души - убити, ранени, изчезнали и тези, които са се отказали да воюват не защото ги е страх, а защото нямат друг изход", казва Пригожин в клипа. "Боеприпаси липсват, военно управление няма. Началникът на Генералния щаб избяга оттук (от Ростов на Дон - бел.ред.) веднага щом разбра, че ние идваме към сградата."

ОЩЕ: Гиркин за ситуацията с Пригожин: Русия е на ръба на военен преврат 

Русия започна да блокира публикации на Пригожин в интернет

Руската социална мрежа "ВКонтакте" започна да блокира публикации с изказвания на Евгений Пригожин. Съдейки по публикуван скрийншот, адм...

Друг видеоклип, разпространен от каналите на Пригожин, показа бойците му в руския щаб в Ростов, където той поставя условия на подопечните на руското военно министерство. "Искаме да получим началника на щаба и Шойгу (началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и военния министър Сергей Шойгу - бел. ред.). Докато не дойдат ние ще сме тук - блокираме Ростов на Дон и отиваме към Москва."

Още едно видео в Telegram показа и каква е ситуацията в момента по улиците на Ростов на Дон - хората на Пригожин с автомати залягат директно по кръстовищата пред погледите на смаяните минувачи.

Същевременно губернаторът на Ростовска област Василий Голубев написа в Telegram, че всички планирани за почивните дни масови мероприятия в Ростов на Дон се отменят. Той призова жителите на града да не излизат от домовете си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Блинкен обеща подкрепа за Молдова срещу Русия

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 30.05 - Какво се знае за тайните бункери на Путин?

Макрон: Да спре да се отлага решението за две държави - Израел и Палестина

Путин: Всички трябва да работим като на фронта, да се чувстваме мобилизирани (ВИДЕО)

Ужасяващ инцидент: Самолетен двигател засмука човек на летище в Нидерландия (ВИДЕО)

Евакуация заради вулкан в Исландия (ВИДЕО)

Украйна да се отбранява срещу Русия на нейна територия: Кой даде позволение за оръжия?

Финландски рекорд: Върнаха книга в библиотеката с 84 г. закъснение

Няма милост от Путин: Руски съд отказа да смекчи присъдата на Гиркин (СНИМКА)

Развръзка:ЕС прекрати наказателната процедура срещу Полша за върховенството на закона

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа