Принц Чарлз: Климатичните промени са причина за тероризма

3715
Принц Чарлз: Климатичните промени са причина за тероризма
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският престолонаследник принц Чарлз заяви, че световният провал да се справим с климатичните промени е причина за гражданската война в Сирия, тероризма и последвалата бежанска криза, засегнала и Европа, съобщава Independent.

Наследникът на британската корона ще говори пред делегатите на международната конференция по въпросите за климата, която ще се проведе в Париж следващата седмица. На форума ще присъстват 118 лидера, които ще се опитат да се договорят за намаление на емисиите на парникови газове.

Ирландия е осуетила атентат срещу Чарлз и Камила

Ирландската полиция е предотвратила терористична атака срещу принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила, които планират посещение в Ир...

В интервю за Sky News принц Чарлз коментира, че случаите като атаките в Париж от 13 ноември са "класически случай на невъзможността за справяне с този проблем".

Някои от нас казаха преди около 20 години, че ако не се преборим с тези проблеми, ще видим още по-големи конфликти за оскъдни ресурси и още по-огромни трудности, свързани със засушаването и нарастващия ефект от климатичните промени, заради които хората са принудени да се местят, казва той.

По думите му всъщност има много добро доказателство, че една от основните причини за "ужаса в Сирия" е засушаването, което траеше около 5-6 години. По думите му това е означавало, че огромен брой хора е трябвало да напуснат селата и евентуално те се заселят в градовете.

На въпрос на Sky News в интервюто, направено преди 3 седмици, дали има връзка между климатичните промени и тероризма, наследникът на британската корона отговаря: "Със сигурност".

Забраниха шествията по време на конференцията за климата на ООН в Париж

Провежденето на манифестации и шествия, които бяха планирани в подкрепа на 21-та конференция на ООН за измененията на климата, е забран...

По принцип се очаква британското кралско семейство да не се меси в политическите въпроси, а 67-годишният принц Чарлз е бил обвиняван, че се меси в политиката с изказванията си за климатичните промени и устойчивото развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа