Путин връчи отличие на човека, който може би е убил Литвиненко

19648
Путин връчи отличие на човека, който може би е убил Литвиненко

Президентът на Русия Владимир Путин връчи отличие за служба на родината на главния заподозрян за смъртта на руския агент Александър Литвиненко. Кремъл публикува днес списък с имената на отличените, в който фигурира и Андрей Луговой - настоящ депутат, който е издирван във Великобритания за отравянето на Литвиненко през 2006 г.

Той получава отличието заради "своя голям принос за развитието на руската парламентарна система и своята активна роля в законодателството", предаде АФП.

САЩ блокира активи за милиони на приятели на Путин

Американските власти замразиха активи в страната на две руски банки, на обща стойност около 640 млн. долара. Банките са контролирани от...

Литвиненко (на снимката), който се превърна в яростен критик на Кремъл, почина след като е консумирал чай с полоний след среща с двама руснаци в хотел.

Според Лондон единият от заподозрените е именно Луговой, а другият – Димитри Ковтун. И за двамата се твърди, че са бивши агенти на Федералната служба за сигурност (ФСБ), но Луговой неведнъж е отхвърлял подобни твърдения. Москва обаче отрича участие в смъртта на Литвиненко и отказва да екстрадира Луговой.

Сред другите наградени от Путин е и чеченският лидер Рамзан Кадиров, удостоен с Почетен орден за "дългите му години добросъвестна работа и заслуги към държавата". Вчера Кадиров похвали чеченеца Заур Дадаев, който е заподозрян за убийството на опозиционера Борис Немцов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа