Разкъсан коран разбуни духовете в бежански лагер в Германия

7473
Разкъсан коран разбуни духовете в бежански лагер в Германия
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-малко 10 души бяха ранени при размирици в бежански приют в централна Германия. Причина за безредиците стана откъсването на страници от коран, което предизвикало напрежение.

До насилие се стигнало, след като около 20 имигранти в препълнения приют тръгнали да преследват друг бежанец в късните часове вечерта в сряда и го обвинявали, че е откъснал страници от свещената за мюсюлманите книга. Преследваният бил спасен от охраната и полицаи, което накарало тълпата да пренасочи гнева си срещу силите на реда, информира БГНЕС.

Македония обяви кризисно положение по границите заради бежанците

Македонското правителство обяви кризисно положение за южната и северната граница на страната, предаде  БГНЕС. Мярката е взета пор...

Тълпата се увеличила до около 50 души, въоръжени с метални прътове, които започнали да замерват полицаите с камъни. При сблъсъка били ранени поне 10 души, трима от които – полицаи. Имало чупене на прозорци, изхвърляне на мебели през прозорците и дори премахване на разделителни стени. Сблъсъкът в гр. Зул в Тюрингия продължил няколко часа. Германия се опитва да посрещне огромна вълна от бежанци, напуснали военните зони в Сирия, но има и имигранти от други държави, в които няма войни – като Албания и Косово. За момента не е ясно откъде са преследваният мъж и неговите нападатели.

Тазгодишната вълна от бежанци принуди властите да настаняват имигрантите в училища и в палатки, използвани като временни приюти. Местните власти отново изразиха опасения за положението, тъй като не са в състояние да се справят със засилващия се прилив на имигранти. Приютът в Зул е с капацитет да бъдат настанени 1200 души, но в момента там са намерили подслон 1700.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com