Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росгвардия проведе истинско бойно учение в училище без да евакуира децата (ВИДЕО)

20 октомври 2022, 21:18 часа • 6024 прочитания

Руската национална гвардия извърши истинско бойно учение насред училище, пълно с деца и учители, в черноморското градче Геленджик в Краснодарския край, съобщи Baza в своя Telegram канал.

Сутринта на 19 октомври маскирани мъже нахлули в класните стаи на училище №1, насочили оръжие към децата и започнали да стрелят в тавана над главите им. Пред сградата на училището също се чувала оглушителна стрелба.

Оказало се, че военните си провеждат учение, за което не счели за нужно да предупредят, тъй като искали да бъде възможно най-близко до реалното. Едва след като потресени родители започнали да засипват с жалби и коментари градската администрация станало ясно, че учението е извършено с разрешение от общинската антитерористична комисия, а училищните власти са били предупредени едва половин час по-рано, че ще започне "евакуация" без обаче да ги уведомят какво точно предстои.

ОЩЕ: Стъпка към ядрен удар: Путин въведе военно положение в окупираните украински земи 

Нещо повече - в образователния отдел на Геленджик на въпрос на родители кой ще носи отговорност за случилото се, отговорили, че целта е била „всичко да бъде спонтанно, така че децата да се научат как да се държат в подобни ситуации.“

Местна телевизия дори показала видео от учението, което по-късно след разразилия се скандал било отстранено.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес