Русия иска логистична подкрепа за ИД

4072
Русия иска логистична подкрепа за ИД
Снимка: Gettyimages

Русия поиска от страните, които се борят с групировката ИД, информация за дислокацията на терористите в Сирия, съобщи руското военно ведомство, цитирано от БГНЕС.

„Нашата информация за районите на дислокация на терористите от „Ислямска държава” в Сирия е многократно проверена и точна. Но ако военните ведомства от коалицията срещу ИД имат допълнителни сведения за терористите, молим ги да ни ги предоставят. Ние задължително ще я вземем предвид при планиране на бойните задачи на нашата авиационна група в Сирия”, заявил генерал-полковник Андрей Картаполов.

Турция предложи на Русия да обсъждат заедно руската въздушна операция срещу ИД в Сирия

Министерството на отбраната на Турция е предложило на руската страна да се обсъдят въпросите по взаимодействието, засягащо операциите н...

Междувременно министерството на отбраната на Турция е предложило на руската страна да се обсъдят въпросите по взаимодействието, засягащо операциите на руската авиационна групировка срещу ИД на територията на Сирия.

"Днес през деня руското военно аташе при посолството на Руската федерация в Истанбул (вероятно става въпрос за посолството в Анкара - бел. ред.) бе поканен в Министерството на отбраната на Турция. По време на срещата представители на турското военно ведомство са предложили да се разработи въпросът за създаване на съвместна работна група на министерствата на отбраната на Русия и Турция за съгласуване на действията и предотвратяване на възможните инциденти, свързани с изпълнението на бойните задачи на руската авиационна група за унищожаване на групировката "Ислямска държава" на територията на Сирия", обяви руският военен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа