Русия напада Украйна и по суша, и по вода?

47479
Русия напада Украйна и по суша, и по вода?
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия може да нападне Украйна и по суша, и по вода. Това става ясно от информациите от различни агенции и официални изявления на управници от двете държави. След като вицеадмирала от руския флот Александър Витко официално постави ултиматум на Украйна да се предаде до 5,00 часа тази нощ, стана ясно, че руската армия настъпва и по суша. За поставения ултиматум от вицеадмирал Витко потвърди и говорителят на украинското военно министерство Владислав Селезнев.

"Днес на борда на няколко украински кораба беше вицеадмирал Александър Витко. Той заяви, че в случай на неизпълнение на ултиматума, руснаците ще започнат щурм. Тази нощ се очаква провокация от страна на руски военни части, възможна е провокация и от трета страна на конфликта", твърди Селезнев. Според него е много възможно войната Русия – Украйна да започне по вода.

Руският военноморски щаб: Кукловоди внушават, че ще атакуваме Украйна

Няма нищо вярно в информацията, че ще атакуваме Украйна. Вече свикнахме с такава дезинформация, с ежедневните обвинения и с подвеждане ...

Според други информации обаче Русия се готви да нападне Украйна по суша и вече е придвижила необходимата войска и техника по източната граница край Харков, Донецк и Луганск. "Концентрацията на войски и военна техника на тези места свидетелства за подготовката на Русия към възможно нахлуване през сухопътните граници на страната ни". Това обяви на брифинг в Киев директорът на Департамента по информационната политика на украинското външно министерство Евгений Перебийнис, цитиран от УНИАН. Той се позова на информация от Държавната гранична служба на Украйна, която е засякла непрекъснато концентриране недалеч от границата в Харковска, Луганска и Донецка област на войски и техника на територията на Руската федерация.

Перебийнис допълни, че спецподразделенията на руските войски продължават да правят опити да завземат военни и гранични обекти в Крим. След завладяването на даден обект, в него пристигали цивилни сътрудници на руското разузнаване, които осъществявали активна филтрационна и вербовъчна дейност.

Според Перебийнис, украинските военнослужещи продължават да изпълняват своите функции. Пресслужбата на Министерството на отбраната е обявила, че са намерени пари за заплатите на военнослужещите за март, съобщава УНИАН. Според и.д. министър на отбраната на Украина Игор Тенюх ръковоството на държавата и правителството са определили като своя първостепенна задача финансирането на отбраната.

Медиите в Русия цитират и министъра на външните работи на Великобритания Уилям Хейг, който в момента се намира на територията на Украйна. "Русия е получила пълен контрол над Крим", твърди Хейг и изразява загриженост за придвижването на руски войски на запад към Украйна.

Руската армия атакува, ако Украйна не се предаде до 5,00 часа тази нощ

Руската армия ще атакува във вторник рано сутринта, ако Украйна не се предаде. Черноморският флот на Владимир Путин е поставил ултимату...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа