Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска авиобомба взриви боеприпаси за "Солнцепек" в Шебекино: Руски източник с данни

14 юни 2024, 10:11 часа • 15011 прочитания

Големият взрив, който беше заснет в Шебекино - предградие на руския град Белгород, е заради експлоадирали боеприпаси за руската огнехвъргачна система ТОС-1 "Солнцепек". Има загинали трима руски военни при експлозията - това съобщава руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA, който се позовава на свои източници.

Самовзривиха ли се?

По-рано стана ясно, че има сериозни подозрения, че случилото се е факт заради изтървана руска авиационна бомба - поредният такъв случай, подробности: При 87 украински дрона в Русия: Руска авиобомба ли порази Шебекино? (ВИДЕО)

Източници на ASTRA от местната руска спешна помощ казват, че взривът е заради детонация на боеприпаси за "Солнцепек". Първите данни сочели за "спонтанна" експлозия. На нормален език това звучи като за наградите "Дарвин" - боеприпасите са се самовзривили.

Дотук ASTRA е преброила 93 случая на изтървани руски авиобомби в Белгородска област и в окупираните от руснаците украински земи, като става въпрос за последните 4 месеца. Още 37 паднали авиационни бомби не могат да бъдат обезвредени в т.нар. ДНР (Донецка народна република) - защото няма експерти, които да го сторят: Десетки руски бомби са изпуснати на руска територия, в ДНР няма кой да обезврежда

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес