Руските власти блокираха канали за наркотрафик от Европа и Югоизточна Азия

10458
Руските власти блокираха канали за наркотрафик от Европа и Югоизточна Азия
Снимка: Lenta.ru

Руските власти са иззели няколко тона наркотици в хода на 15-дневна мащабна операция с участието на представители от 6 силови структури, включително на Министерството на отбраната, информира ТАСС. 

Отделни етапи от операцията са извършвани в Азовско, Балтийско, Баренцово, Бяло, Карско, Каспийско, Черно, Берингово, Охотско и Японско морета, в пристанищата на Северния морски път и в басейна на река Амур в Далечния изток. Задействали са били общо 3000 служители на различните силови ведомства и звена, както и бойни кораби, патрулни катери, военно-транспортни вертолети и за пръв път военната полиция на Министерството на отбраната, предаде БГНЕС.

"Суперкораб" на Путин ще открива пукнатини в отбраната на САЩ

Новият свръхсъвременен разузнавателен кораб "Юрий Иванов" е предаден на въоръжение в руската армия едновременно с обявяването на новата...

Благодарение на предприетите действия са блокирани канали за нелегално транспортиране на синтетични наркотици от Европа и Югоизточна Азия, хашиш от Северна Африка, а също опиати от Афганистан и страните от Централна Азия в Русия. 

В хода на операцията са извършени 1200 оперативно-профилактични действия, проверени са над 1 700 обекта на транспортната инфраструктура и над 850 морски и речни съдове. Конфискувани са 245 единици огнестрелно оръжие и 16 000 боеприпаси към тях.

Като цяло са разкрити 6000 престъпления, включително 1800, които са свързани с наркотрафика. 

Подобни мащабни операции се провеждат от 2010 година. Оттогава са разкрити 10 000 наркопрестъпления, включително 123 случая на контрабанда на наркотици. Конфискувани са 4,4 тона наркотици, психотропни и силнодействащи вещества. През този период да разкрити 28 000 престъпления, иззети са 2 300 единици огнестрелно оръжие и над 43 500 боеприпаси към тях.

Все още значителна част от бившия Източен блок одобрява лидерството на Русия

Все още значителна част от обществата в държавите, които са или бивши сателити на Съюза на съветските социалистически републики (СССР),...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа